July 1, 2018

A New Micro Macrame Tutorial!


I'm BACK and I'm positively giddy with excitement and a (probably undeserved) sense of accomplishment!  I finally got around to getting a tutorial put together for knotting a micro macrame bracelet using a button as a centerpiece.  


I'm not sure what it is about a button, but something about them makes me happy.  Maybe it's the fact that they're so limited in size and unlimited in subject matter and execution?  Any way you slice it, I find myself drawn to them and have amassed my own little treasure trove.  There are all kinds of buttons there from Czech glass to handmade ceramics and everything in between.  


This copper dragon button is probably my favorite button overall but it's been discontinued (anyone have any sway with a button manufacturer?  We need these back!)  Oh, but I've wandered off topic,, haven't I?  


Anyway, if you're like me and have a little collection of special buttons (if not, looks like you have an excuse to shop for one!), this project is the perfect way to showcase one.  

As usual, I've included way more photos than you probably need, but that's just the way I roll.  There are over 70 pictures included in 20 pages of instruction.  I've written this tutorial for folks who know how to make a couple basic micro macrame knots, but if you aren't there yet, don't worry!  My blog has a tab just for macrame knot videos!

Okay, that's it.  That's all I've got for today - I'm headed for the couch to put my feet up.  Go over to my Etsy shop and get your tut!


3 comments:

  1. This bracelet is so beautiful and can hardly wait to make it. I am so excited, I have waited so long for this tutorial to be able to add a button. I was just not sure of myself to do it alone. I love this tutorial. Think I need to sort my buttons like you do, I cannot tell what I have. So happy you are BACK!!!

    ReplyDelete
  2. Günümüzün en popüler bahçe çitleri arasında yer alan ve kalitesi ile her kesimden taktir toplamış ve yüksek güvenlik isteyen kişilerin en başlıca tercih ettikleri ürünümüz olan çitin maliyeti Panel Çit Fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız lütfen sayfamıza göz atmanızı rica ediyoruz. Ayrıca sadece Türkiye'de değil Dünyanın her yerinde en çok kullanılan ürünlerin Tel örgü bahçe teli olduğunu biliyormuydunuz. Tel örgü maliyeti ve fiyatları hakkında sayfamıza göz atabilirsiniz.

    ReplyDelete

  3. Tel örgünün kullanım alanı oldukça geniştir. Bahsettiğimiz üzere insanlar kendilerine ait olan çeşitli yapıların çevresini kapatmak ve dışarıdaki yabancılara karşı girişleri engellemek amacıyla tel örgü sistemlerini kullanmaktadır. Tel örgüler bu sayede insanların daha rahat olmasını sağlamakta, güvenli yapılar kazanmasını sağlamakta ve çeşitli avantajlar da sunmaktadır.
    Tel örgü kullanım alanları olarak ise şunları örnek gösterebiliriz:
    • Bahçe çevresi,
    • Tarla çevresi,
    • Okul bahçesi çevresi,
    • Askeri lojman çevreleri,
    • Oyun parkı çevresi,
    • Arazi çevreleri,
    • Sportif faaliyet yapılarının çevresi
    Bu gibi alanlarda oldukça fazla kullanılmakta olan tel örgüler sayesinde insanlar daha güvende ve rahat olabilecek, kendilerini de yine yapılarını en etkili şekilde koruyarak daha çok avantajdan da yararlanacaklardır. Bu kapsamda tel örgü kullanım alanlarının bu denli fazla olması da yine kişilerin çok fazla avantajdan yararlanmasını sağlayacaktır.
    Panel Çit Teli
    Panel çit teli, ilk etapta güvenliğin sağlanması için tercih edilmektedir. Tel fiyatları Günümüzde özellikle de açık alanlarda inşa edilen yapıların çevreleri dışarıdan içeri girilmelere müsait olup çeşitli tehlikelerle de karşı karşıyadır. Panel çit teli daha çok belirttiğimiz üzere köylerde arazi yapılarında, tarlalarda, bahçelerde çevreyi çevrelemek için kullanılmaktadır. Son derece rahat bir kullanım olanağına sahip olup aynı zamanda da insanların daha güvenli bir çevrede olmasını sağlamak amacıyla da tercih edilmektedir.
    Panel çit birçok anlamda avantajlara sahip olup insanların kendilerini güvende hissetmeleri açısından da önemlidir. Nitekim bahçe, tarla gibi yerlerde yetiştirilen ürünlerin dışarıdan yabancı insan veya hayvan gibi canlıların girmesini engeleyecek şekilde dizayn edilmesi gereken panel çitlerin kullanım alanı da çok geniştir. Son derece avantajlı yapılara sahip olan panel çit teli ile birlikte çeşitli alanlarda güvenlik konusunda yeterli donanımlar sağlanabilir.

    ReplyDelete

I'd love to hear from you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...